Followers Remaja Purba

Tuesday, December 6, 2011

Welcome back mak budak a.k.a remaja purba

Jumaat tak sabar nak balik..

DAN..

Semalam pulak aku bercuti..

Tak ke mana pun..

Gotong-royong bersama hubby mengemas rumah..


Banyak jugak rupanya barang yang boleh dikeluarkan terus dari dalam rumah, salah satu darinya.. majalah Ujang.. stok majalah ni aku simpan sejak zaman anak dara sampailah ke mak budak..

Penat tapi berbaloi.. terima kasih ye abang sebab cuti dan bukan setakat dalam rumah, luar rumah pun abang kemas..

Aku tak online langsung 3 hari ni, entahlah.. sebelum adanya Streamyx bukan main berkobar-kobar tapi bila dah ada dalam rumah (tak payah dah nak hadap orang hijau kat pondok), bukannya aku layan.. bagi aku time cuti adalah masa untuk untuk rehatkan mata.. Sebaliknya hubby yang banyak layan..



Hari ni..
Penat masih menguasai diri.. rasa malas je nak pergi kerja.. anak-anak pun turut liat nak bangun pagi, dah seronok 3 hari ibunya cuti, maka.. 'ibu cutilah lagi..'

wah.. ikutkan hati, nak je cuti lagi tapi sayang pulak.. at least cuti tu boleh simpan.. sabarlah kakak.. adik.. bulan ni pasti ibu akan kerap cuti..




psstt: Isnin depan cuti lagi.. tapi aku akan ke PPUM..



psstt lagi: dah syok cuti.. rasa nak tambah cuti lagi..

27 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

same la ni...dah cuti lame mula la rase malas nk kerja..hukhukhuk..

bujal X said...

jangan cuti lama2~~nanti malas nak kerja~~keh keh~~

rATu kEBaYA said...

Samalah... kalau cuti mmg liat nak bangunkan... rasa sayang nak tingalkan bantal dan tilam empuk tu.

Ceni said...

Slmt bercuti dan moga mas dan baby sihak sokmo...jgn lupa mkn vitamin selalu yer..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy yg duk rumah ni pon suka tiba hari cuti hehe

Asyifa Mustaffa said...

majalah ujang ? me too...kmas umh hri tu....bnyk benor majalah ujang...last2adik ambik...best katanya baca yg lelama tu....klasik skit....., nak buang cam syang gak....

Fara said...

...PPUM sbb dak adik ke?

fazrulnoor said...

mengemas rumah adelah hobi org laki2 masa kini

Anum said...

hehehe
dah menjadi perkasa rutin nie kalau musim cuti sekolah nie

sahromnasrudin said...

selangor cuti minggu depan isnin kan..bestnya dpt berehat lama2 kat uma...

aizamia3 said...

Mrs.Eady:
mood nak kerja rasa macam takde.. tapi bila masuk.. hah.. amik.. banyak keje..


bujal X:
sekarang belum lagi tapi akan datang ye.. hehehe..

aizamia3 said...

rATu kEBaYA:
betul.. ;)


Ceni:
insyaAllah kak.. ;)


Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:
time cutilah masa untuk berehat..

aizamia3 said...

Asyifa Mustaffa:
takde pilihan dah bila en. suami bagi arahan buang aje.. sayang memang sayang tapi kena jugak.. ;)


Fara:
kali ni turn ai pulak.. medical check up bulanan.. ;)

aizamia3 said...

fazrulnoor:
eemm.. ntah.. sebab bila time nak kemas rumah, memang mintak tolong hubby.. baru adil.. sama2 buat kerja (walhal en. suami yang paling banyak kena buat.. hehehe..)

aizamia3 said...

Anum:
masa ni lah nak luangkan masa untuk anak-anak.. walhal anak-anak lagi suka dapat main kat luar rumah.. hehehe..


sahromnasrudin:
memang best tapi hari Isnin tu kena pergi PPUM.. kuranglah sikit waktu rehatnya..

Daddy Ziyyad said...

saya kalau boleh dalam seminggu nak kerja 3 hari, cuti 4 hari...ekekekeke

Selamat bercutiiii

Namee Roslan said...

wah, seronoknya cuti. hehe. saya rindu nak cuti tp bila cuti duk tdo je keja. hehe

munna said...

cuti krismas nanti dah plan habis dgn en abg nak mengemas rumah sepenuhnya

IntaNBerliaN said...

betoi tu.. bila dah cuti, mulalah mls nk keje.. hihi

Gen2Merah said...

yaa, cuti2 ni baik layan suami kat umah kan... ehehe

Zulfikar Hazri said...

saya cuti tahun ada 14 hari lagi! carry foward leh 3 hari je....

msredcheesecake said...

Msred kalu cuti serupa tak cuti... Sama je penatnya dgn hari kerja.... Cuma yg best dpt spent time ngan anak2....

Kancil 8349 said...

bestnya...hubby tolong di rumah...

aizamia3 said...

Daddy Ziyyad:
hehehe.. lagi tak boleh macam tu.. nanti boleh mengurangkan peningkatan produktiviti..


Namee Roslan:
cuti sebab ada hal akak ok lagi tapi kalau cuti saje2 baik akak kerja.. huhuhu..


munna:
akak tak boleh plan, kalau plan confirm tak jadi.. dia kena buat last minute plan confirm jadi..

aizamia3 said...

IntaNBerliaN:
tu baru cuti 3 hari.. kalau 3 bulan tak tauler camne.. hehehe..


Gen2Merah:
kena adil.. anak-anak pun sama nakkan layanan kita.. hahaha..


Zulfikar Hazri:
sayangnya 3 hari je boleh Carry Forward.. balance tu burn.. nak amik cuti keje pulak banyak.. dalam hati.. rugi2..

aizamia3 said...

msredcheesecake:
kalau cuti.. time ikut suka hati.. walaupun penat tapi masa lebih fleksibel sebab kita yang tentukan nak buat apa lepas ni lepas tu.. ;)

aizamia3 said...

Kancil 8349:
mesti kena tolong sebab kalau ai yang kemas, confirm lagi banyak barang yang ai simpan bukan buang.. tapi kalau en. suami yang kemas confirm rumah jadi lagi lapanggggg... hahaha..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...