Followers Remaja Purba

Friday, April 6, 2012

Tinggal 19 Hari Lagi

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara..


Tak banyak rupanya post untuk suku tahun pertama 2012 ni. Memang aku tau dan terlebih perasan tapi jauh disudut hati janganlah aku dilupai. Bukan kerana nak mengejar populariti tapi silaturrahim yang dah sedia terjalin tidak terputuslah hendakNYA..

Dak Kakak semakin tak sabar.. asyik bertanya bila baby nak keluar.. bila ibu nak cuti.. Oh! Rupa-rupanya dia nak aku cuti duduk rumah uruskan dia.. eemm.. mungkin aku kerap cuti jadi anak-anak rasa seronok bila aku berada di rumah..

Di pejabat.. sikit demi sikit aku dah mula agihkan kerja-kerja hakiki aku.. InsyaAllah moga sepanjang 'percutian' aku nanti tidak membawa masalah yang besar pada yang menanggung kerja aku..


Pagi tadi.. dak Kakak bertanya lagi, bila lagi aku nak cuti.. Kuterangkan pada dia yang aku akan bercuti panjang tapi dengan syarat - Kakak kena bantu ibu sepanjang ibu cuti.. Reaksi dak Kakak..? Setuju aje dan aku berharap janganlah dia dan dak Adik buat perangai sepanjang 'percutian'ku nanti terutamanya 2 minggu pertama..



psstt: 25 April 2012.. Makin hampir tarikhnya makin berdebar-debar aku rasa.. Moga dipermudahkanlah hendakNYA..


psstt lagi: Alhamdulillah.. aku dah dapat bouncer yang aku nak tu tapi yang tinggal hanya warna yang aku tak suka - BIRU.. takpelah dari takde langsung kan.. :)


last psstt: Bila tengok keperluan si kecik ini, teruja pulak aku rasakan.. :)

14 comments:

kakcik said...

InsyaAllah, semuanya akan dipermudahkan oleh Dia Yang Maha Pengasih. Jangan henti mengharap dan berdoa. :)

Asyifa Mustaffa said...

insyallah moga dipermudahkan semuanya....
teruja ?? ngeh3....mcm 1st baby lak ye....:)
biasala..msti seronok nak dpt baby kan...cium bau baby...huhuhu...wangi jer...bau ahli syurga la katakan....my turn ntah bila la....

msredcheesecake said...

seronoknya dah dekat dah due date... muga semuanya berjalan lancar...

Rozita said...

semoga dipermudahkan... amin...

Kakzakie said...

Kalau kakak dulu dah stage macam inilah macam lapar aje... tapi makan tak boleh banyak nanti mengah...

Masin-masing menanti detik indah yg akan tiba...

aizamia3 said...

kakcik:
amin.. insyaAllah kak. :)


Asyifa Mustaffa:
betul2.. setiap anak yang dilahirkan pasti akan ada kenangannya yang tersendiri.. :)
insyaAllah akan tiba jua masanya nanti.

aizamia3 said...

msredcheesecake:
amin.. insyaAllah..


Rozita:
begitulah diharapkan. :)


Kakzakie:
kali ni ai tak boleh makan dalam kuantiti yang banyak cepat mengah. Kena makan sikit tapi kerap ;)

Pok Amai-Amai said...

Sy tak pnh lupe blog awak. Selalu belek bloglist sy. X nmpk2 update terbaru awak.

Pejam celik pejam celik. Tgl tak lama je lagi nak menyambut org baru.

Sy pun nak gak menyusul psl nie. Hahahah! Mengade je kan?

pena rozie said...

semoga dipermudahkan segala urusan...

Kalamhati said...

semoga dipermudahkan segalanya..amin!

zulfikar hazri said...

semoga lahir dgn mudah dan dapat bayi yg sihat sempurna..

aizamia3 said...

amin.. insyaAllah.. kita berusaha DIA yang menentukannya.. :)

Namee Roslan said...

yay ! tak sabar nak tengok baby baru. semoga dipermudahkan kak. amin :)

Eera Shera said...

sori kak dah lama x singgah sini. tetibe teringat akk dah bersalin ke belum ek. rupanye belum lg. smoga Allah permudahkan :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...