Followers Remaja Purba

Monday, April 30, 2012

Genap Seminggu

Pengalaman pertama berpantang di rumah sendiri nyata amat berbeza dari sebelum ni.. Cabaran terbesar aku adalah menguruskan anak-anak ke sekolah.. memang kena bangun pagi macam biasa.. mengantuk macam mana pun tetap kena bangun. Ni gara-gara dak Nuha tidur lena waktu siang, merengek waktu malam.

Minggu ni hubby dah mula kerja selepas seminggu cuti.. lepas ni tak dapatlah nak manja-manja macam minggu lepas.. kihkihkih.. semua kena buat sendiri tapi tetap dapat bantuan dari nenek saudara dan jiran terdekat.. syukur dan terima kasih atas bantuan yang diberikan.

Moga aku berjaya lalui tempoh berpantang kali ni  dengan baik tanpa sebarang masalah.

psstt: dah biasa panggil dak Adik, susahnya nak tukar panggil dak Abang pulak.

psstt lagi: dak Nuha tidur.. aku.. eemm..

last psstt: Tak sabar nak melepasi tempoh berpantang..

14 comments:

Munn Jaafar said...

pssssttttt tempek la byk2 gmbr dak nuha!

aizamia3 said...

Munnafendy:
psstt: nanti ek.. kalau kerap sangat takut orang jemu lak.. hikhikhik..

Unknown said...

cam best je ada anak :-)

Unknown said...

:) hehehe...mana gmbr baby ni?

selamat berpantang

aliza said...

anak akak pun masa baby, x suka tdo malam, akak siap boleh demam wp pantang kat kampung, almaklum tiga2 anak akak jaga, mak cuma jaga siang,..

Unknown said...

nanti jadi mcm kawan saya, ada 3 beradik, Abang, adik, baby...


yg adik tu, melekat adik sampai ke tua. hahaha

aizamia3 said...

Faris Adli:
perasaan tu akan hadir sendiri bila kita dah ada keluarga sendiri.. percayalah.. bukan macam dah masa tu.. memang best.. ;)


azam:
ada.. cer tgk entry sebelum ni.. ;)

aizamia3 said...

aimaniman:
kali ni memang mencabar sangat2.. huhuhu.. tak cukup tidur..


zulfikar hazri:
itulah yang sedang berlaku sekarang ni.. sebab 5 tahun baru dapat dak Nuha ni.. ;)

Baby Things N' About said...

hey dear. visit me k. share with u set berpantang n menyusu. bedung selimut traditional pun ada. j0m visit.

Unknown said...

:)

faraherda.razalan said...

Tempoh pantang adalah tempoh menyeksakan (bagi sy).

Selamat berpantang!

aizamia3 said...

Pok Amai-Amai:
betul2.. rasa lamaaaa sangat nak tunggu habis tempohnya..

ina mail said...

Teringat plak masa anak-anak cik ina masih kecil tapikan ai cik ina tak rasa sangat sebab cik ina beranak setahun satu. ai lepas ni sambung terus tak delah terasa penat jaga baby : )

aizamia3 said...

Cik Ina Do Do Cheng:
hehehe.. cukuplah dulu buat masa ni..

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...