Followers Remaja Purba

Monday, February 24, 2014

Hujung minggu yang mengasyikkan..



Hari SABTU..
  • Urusan penghantaran beberapa set barangan untuk kenduri.. selain tu masa untuk anak-anak gedik santai dengan sepupu-sepapat dorang..
  • Memandangkan aku sampai rumah MIL waktu makan tengahari.. bekalan di bawa siap-siap dari rumah..
  • Hampir seharian aku berada di rumah MIL.. kali ni tanpa kehadiran hubby..

Kari Kepala Ikan Jenahak by chef hubby..
Aku yang gedik mintak buatkan.. -untung arrr-




Selain dari tu..
Hasil kerja tangan SIL dari Andaman Sirih Persona..
Dak Kakak tengok akak sepupunya buat, dia pun join.. dak Nuha leka melihat..
Aku..? Sabar.. hujung minggu ni baru nak gedik minta SIL buatkan..






Hari AHAD..
  • Masa untuk gedik santai dah berakhir..
  • Sementara dak Kakak dengan dak Adik leka hadap channel kesukaan dorang kat tv, aku teruskan rutin dihujung minggu..
  • Dak Nuha amik botol susu bawak pergi rumah nenek sedara dan selamat zzzzz kat sana..
  • Tu yang dapat buat kerja rumah tanpa gangguan dak Nuha..
 
Sebahagian dari baju dak Kakak dengan dak Adik..
#Nak jugak masukkan dalam blog..






psstt: Jerebu yang teruk di sekitar kawasan perumahan aku.. Kesian kat anak-anak terpaksa meredah asap/jerebu yang tebal di pagi hari..




22 comments:

Cik Puan Fadli said...

jerebu pasaipa....ada kawasan terbakar ke?...siannn...pakai mask tauu klu dah terok sgt..bahaya utk anak²..

:: Mrs.Eady :: said...

sama la kiter susun baju sekolah mcm tu!nangis nak gosok nyer pun..hahaha..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronokan aiza bila berjumpa reramai ni.. pastu makan2 lagi lah best...
Sama jer rutin hujung minggu akan menggosok baju sekolah anak2 :P

Nurzakiah Hanum said...

seronok kan

Falsya said...

Tinginnye nak wat inai gitu..

t.a.t.a said...

Gedik-gedik pun kenyang perut eh? Hahaha.

ct kektus said...

tu dia. sekali arung gosok baju untuk seminggu. senang. hehee :D

msredcheesecake said...

aktiviti menggosok baju sekolah anak dan mak tu rasa nak larik je...hhee

amirah said...

uiiii...byknya kena iron....kena start dr sabtu ni ai..

amirah said...

uiiii...byknya kena iron....kena start dr sabtu ni ai..

Rai Ourkizuna said...

kat sini pun banyak kawasan terbakar kak.. bau asap teruk..

Queen Teratai said...

sedapnya kari kepala ikan tu... byknya baju nk kena gosok.. Queen ni dah la malas nk menggosok.. hehehehe...

sihat ke kak? lama x singgah sini...

Aziela said...

Perghhh...kari kepala ikan tuuuuu.

Gosok baju di hujung minggu, rasa macam nak patah pinggang kan...

Kakzakie said...

Peluang buat kerja tanpa gangguan. Nenek saudara tu sukalah Nuha ke sana:)

Knor said...

knor kurang sikit mengosok baju..thun ni paling ringan sikit beban mengosok..anak2 semua kat asrama..

sedapnya kari tu..tak nak ajak kita menjamah sekali ke?..untung le ada org masakkan..

JunAina said...

Akak sekarang dah ringan sikit anak dara ada kat rumah bahagian baju sekolah semua dia take over.

aTieYusof Family said...

Kira weekend yg sibuk lah kan? hehe..sedapnya kari kepala ikan tu..Inai tu plak kreatif depa lukis..

Pha Is said...

"untung arrr"... hehehe

Puan Kutu said...

best buat kerja klu takde yg menganggu..:)

Dr Singa said...

jerebu..?
dari manakah..?
Gunung Kelud?

logorithm said...

Untung la hubby pandai memasak. Memang kerja chef ker?

UmmuAidan-Arissa said...

sedapnya kari kepala ikan..untung ade chef dirumah..:)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...