Followers Remaja Purba

Wednesday, February 26, 2014

Apa patut dibuat bila tiba-tiba terlewat bangun..




Aktiviti ketika berhadapan jalanraya yang sesak di pagi hari..



  • Bila tersedar dan tengok pulak dah lewat.. jangan terus bangun dari katil/tilam bagi mengelakkan jantung terkejut dan terpaksa bekerja keras dari biasa.. 
  • Tapi pagi tadi sebab terkejut tengok dah lewat.. apalagi.. 'berkejaran buat senaman ringkas' aku kat dalam rumah..
  • Tu yang buat jantung aku berdegup kencang lebih dari biasa gara-gara terlewat bangun..
  • Bila dah sedar diri sikit.. baru aku cuba untuk cool dan buat kerja seperti biasa.. kalau kelam-kabut sekalipun bukan boleh buat apa.. tarik nafas.. hembus nafas.. rileks je..
  • Tak perlu nak tergesa-gesa.. bukan boleh pandu kereta lelaju pun, jalan dah sah confirm sesak.
  • Hubby pun tak bagi aku bawak awek hubby nanti aku lupa diri.. makanya cikputih menemani aku pagi tadi..
  • Dan aku selamat sampai office tanpa sebarang masalah.. Alhamdulillah..





psstt: Moga musim panas ini cepatlah sampai ke penghujung agar tiada catuan air dilaksanakan di beberapa kawasan di Negeri Selangor..




28 comments:

Cik Puan Fadli said...

area PJ klu lmbt sket jee kompom jem giler laaa...tu pasai klu i g PPUM rela lg naik motor...hehehe..

Nurzakiah Hanum said...

ala cianya

Fiza Rahman said...

Kesiangan gak pagi ni. Nasib ngam2 sampai office.

che mid said...

ramai kesiangan ke ari ni ya... esok ganti k..bangun lagi awaiii..

Kakzakie said...

Terkejut jantung pepagi kena kerja keras ye. Nasib ingat utk cool-down.

aTieYusof Family said...

hihi..selalu juga terlewat bangun ni..mmg kelam kabut klu sy...tapi buat2 lah jugak cool bila dah smpai opis...haha

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown klu terlewat...buat senam robik jugak dalam umah...hehehe...

Queen Teratai said...

queen kalau dah lambat mmg rilek jer.. dah tentu lambat mls nk kocoh2 nnt masalah lain plak dtg.. hehehe

Alhamdulillah selamat sampai opis walau lambat ye x?

makchaq said...

Makchaq pernah jugak terlambat bangun.. tapi sebab ofis dekat.. ok la jugak, walaupun bila lambat sikit jemnya sangat mencabar...

Knor said...

bangun 5.30 pun dh rasa lamabt sgt bangun..

suri aje..saya ni

Rizziela said...

kalau terlewat..saya suka buat kerja lambat2..sebab strees kan? lepas tu apply 1/2 day terus :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang kena buat rileks walaupun terkejut aiza... akak bila dah lewat set dalam kepala... selaju mana buat kerja pun dah lewat.. jangan terkejar-kejar nanti benda lain pulak jadinya kan :)

Rai Ourkizuna said...

risau dengan catuan air juga.. semoga hujan turun segera..

:: Mrs.Eady :: said...

biase kalo dah lambat izwa lenggang kangkung je..hehehe..

ewanthology said...

kalau lewat ke tempat keje, bagi je alasan 'traffic jem' .. hehe

Daddy Ziyyad said...

meh saya ajar satu trick..

gi klinik..
mintak time slip..

hahahahaha

aizamia3 said...

Daddy Ziyyad:
kihkihkih.. tak pernah saya buat macam tu kalau betul2 saya memang tak sihat dan perlu ke klinik tapi tak mustahil ada yang buat macam tu..

lagi satu.. saya pernah call klinik untuk dapatkan kepastian sama ada betul atau tak staff ni pergi klinik atas urusan apa.. hehehe.. ;)

Petak Bunga said...

kita jenis suka tangguh2..tangguh. jap lagi2..jap lagi sedar2 dah lewat. kadang pas subuh boleh lg tdo jap.

Petak Bunga said...

kita jenis suka tangguh2..tangguh. jap lagi2..jap lagi sedar2 dah lewat. kadang pas subuh boleh lg tdo jap.

PearlVelvet SueQys said...

slm singgah ptg smbl dtg membaca !

Pha Is said...

amiin..

Dr Singa said...

saya baru nak cadang.
Dr DaddyZZZ dah cadangkan..

Cadangan disokong!!

msredcheesecake said...

amin to the last note... insyaAllah

norhidana miswan said...

hahahha.... kadang lwt nyer tak banyak 10minit je tp rasa cam dh lwt sejam

Kesuma Angsana said...

Kalau dah lambat, kita doa2 dan redah ajelah hehehe

logorithm said...

Betul tuh. Jantung kita tak boleh selalu terkejut. Nanti rosak.

UmmuAidan-Arissa said...

aah kalau terlambatbangun tuk keja mmg jantung laju jer bergerak..banyaklah nanti yg akan terlupa dek kelam kabut..silap2 aribulan boleh tambah lg mslh...huhuh

Norhasniza Khalid said...

jb pun sama daaa... depan rumah nak hantar anak je dah jem... belum masuk highway

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...