Followers Remaja Purba

Tuesday, February 5, 2013

Perkarangan Karangkraf Shah Alam



  • 01 - 03 Februari 2013 lepas, berlangsung Karnival di Karangkraf Shah Alam..
  • Walaupun pada asalnya tersesat.. tapi akhirnya selamat sampai kat sini..
  • Hikmah disebalik sesatnya kitorang tu, tak perlu susah payah cari parking sebab pakcik guard tu bagi kitorang masuk parking kat dalam..
  • Wah.. heaven sekejap.. tak payah nak jalan jauh dengan kasut tak berapa tinggi tu..
  • Lepas dah daftar kad diskaun (dapat tiket ke Gambang..), tak pandang tempat lain dah walaupun banyak booth disediakan..

  • Member office aku tu tak tunggu aku dah.. geleng kepala aku.. aku yang beria nak pergi, dia yang terlebih beli..
  • Aku.. eemm.. dalam kepala dah set nak beli karya RAM.. tapi sayang novel yang aku nak tu, takde stok..


Teruja menengoknya.. 

Hasil dari rambang mata.. kalau boleh semuanya nak..
Salah satu bakul tu adalah aku punya..


Hari pertama, walau tak sesak mana tapi lenguh gak beratur masa nak membayar..

  • Masa nak balik.. lengang parking kat dalam tu..
  • Rupa-rupanya pakcik guard tu dah tak bagi masuk.. kira kami antara yang bertuahlah masa tu..
  • Nak sampai office.. wah. sesak teruk sekitar P.J.. luarbiasa teruknya.. mungkin sebab K.L cuti..




psstt: Bagi orang pinjam.. ops.. aku dah jadi seorang yang kedekut.. semuanya disebabkan pengalaman ---> orang pinjam tak reti nak pulang..

last psstt: Khamis ni bolehlah aku baca salah satu novel tu sambil tunggu 'cik putih' diservice nanti..




16 comments:

Asyifa Mustaffa said...

Besynya la dpt g sini....meroyan la kalau dpt pilih segala bgai buku tu....mmg soping x hengat gamaknya....sbb tu mmg x ditakdirkan dpt pgi kut....kikiki.....

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer shopping novel!

Anum said...

x sempat nak pg pun

Munnafendy said...

akak ni pggemar novel rupanya eh? sy dh lama tinggal..takut nk start balik, nnti jadi 'kutu' apa pun tak buat.. :p

Hasrina said...

awww jeles......tgk novel dalam bakul tu....me lepas bebrapa tahun now back baca novel. any siggestion?

Kakzakie said...

Oh kakak pun suka buku Ramli Awang Mursyid. Jgn beli yg hantu-hantu nanti tak tidur malam...

hasyimahshe said...

la xtau pon ade buat fest

JunAina said...

Dah lama tinggalkan minat yg satu ni. Alasannya masa... Boleh gitu?

makchaq said...

Ala kalau tau boleh kirim novel RAM, makchaq punya Tombiruo entah sapa pinjam... jadi nak beli gantinya..

faraherda.razalan said...

Np sy tatau pun ade jualan mcm ni? Mencik tau!

Daddy Ziyyad said...

laaaaaaa!!!! Saya terlepas..tak tau pun ada karnival ni.

QueeN TerataI said...

masa bujang dulu mmg gila novel.. semua nk beli... skrg ni dah ada family mmg kena rentikan semuanya.. hehehehe

salah satu sbb berhenti membeli novel tu adalah disebabkan pengalaman yg sama.. bg org pinjam x reti nak pulang.. aku kuar duit ko sedap buat harta.. so sbb tula jd malasss dah nk beli2 ni..

kalau x bg pinjam nnt org kata kedekut plak.. so xpyh beli jela.. lg bagus.. ;)

TiranaAduka said...

salam sis
Lawatan malam.

azieazah said...

Sayangnya, musim kali ini bukan masa yang sesuai utk Kak Azie memborong buku.

-gedek! said...

NAk pergi.. tapi niat je la... haha

Hidayah said...

perghhh...sebakul...
jeles sungguh hua..hua..hua...

nak pergi..tapi jauh sgt..
hehe..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...