Followers Remaja Purba

Monday, February 18, 2013

CNY di Teratak Riverview, Perak (Part 1)


  • Perjumpaan yang telah dirancang oleh PTT Geng Samurai (GS) hubby..
  • Dari awal hubby dah ingatkan, percutian kali ni tak tidur dalam bilik..
  • Teruja + tak sabar nak pergi walaupun sehari sebelum pergi aku dah start tak sihat..


Percutian selamat 3 hari 2 malam
(09 hingga 11 Februari 2013)

psstt: Sila jangan sakit mata.. kerana terlampau banyak gambar.. ini pun dah habis pilih dari beratus keping yang ada.. maklumler penggunaan sepenuhnya NIKON.. hikhikhik..

Kami sampai dulu..

Masa ni tak ramai lagi pengunjung.. dah lewat petang penuh tempat parking ni.. memang ramai yang bercuti kat sini walaupun tempat ni jauh dari komunikasi luar.. hanya pada talian tertentu je ada line..
Memang heaven sebab langsung tak dapat belek FB.. blog apatah lagi.. sebab takde line.. hahaha..

Teruja tak sabar nak terjun ke dalam air tu..

Tapak perkhemahan kami..
Nampak tak dak kakak merajuk sebab tak dapat mandi sungai..
Kitorang tak bagi sebab ahli kumpulan yang lain belum sampai lagi..

Kebosanan dah melanda dak Kakak dengan dak Adik..

mak budak pun turut sama..

Sebahagian kecil Jabatan/Sekolah yang pernah membuat aktiviti di situ..

Yeah.. akhirnya.. puas hati dorang dapat main air..



Geng dah sampai..

Maka.. pemasangan khemah dan yang berkaitan dilakukan..




HARI KEDUA..

Lepas sorang.. sorang kelek dak Nuha..
Siap mandi sungai lagi..
Alhamdulillah senang nak jaga.. memang tak banyak ragam dia..





Menu utama: Nasi hujan panas bersama ayam masak merah ---> hari kedua..


cantikkan pemandangan kat situ..



Aktiviti ni pun aku join tau.. memang happening.. best.. best..


Tapak perkhemahan kami.. (gambar dirakam dari atas jambatan gantung)


penat dalam air.. atas darat pulak..

suasana waktu malam..

dak Nuha yang kepenatan.. nak tidur bila babah dia ada..





psstt: bersambung...


7 comments:

Hasrina said...

WAHHHH bestnya

p.s. a very nice place

Nurzakiah Hanum said...

hapy

Kesuma Angsana said...

masak2 sendiri ..best2

faraherda.razalan said...

amboi, sonoknye! hehehehe...comel lak tgk pic dak adik tu...hehehehe....

Hidayah said...

Best...meriah... Kagum dgn kejelasan gambar tahap maksima..hehe.. tapi kata byk gmbr.. ingat tadi dpt la Dayah cuci cuci Mata.. sikit je... Td day baca part last..pun tak byk gmbr... Hahaha...
*byk songeh pulak yer...hehe..

Tinta Lana said...

Teringat time pi Kalumpang..macam ni juga suasananya..jernih je air.. ^_^

Sekali skala pi tmpt camni, memang havoc jadinya! hehehe.

nizamsani said...

duduk tanjong malim, tapi tak pernah pergi tempat ni.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...