Followers Remaja Purba

Wednesday, January 4, 2012

Selamat Kembali ke Sekolah

Musim Persekolahan telah bermula pada hari ni untuk sesi sepanjang tahun 2012.. dak Kakak dan dak Adik tak terkecuali..

Ok.. kita mulakan dengan dak Adik..

Isnin lepas (2 Januari 2012) ada sesi taklimat di Tabika dan pembayaran yuran selain cikgu minta ibubapa tinggalkan anak-anak selama sejam untuk sesi pengenalan.. Masa ni dak Adik boleh meraung nak ikut balik.. hikhikhik.. memang kelakar.. teringat masa aku Tabika dulu.. ops.. pecah rahsia..

Tapi syukur hari pertama dengan bangganya dia pergi sekolah tak menangis sebab - babah dia hantar..aku follow belakang dan Alhamdulillah memang langsung tak menangis TAPI.. satu kejadian telah menimpa dak Adik.. jari tangan kanan luka terkena pisau yang digunakan kawan dia.. terkejut tapi sikit je lukanya.. macam mana kena aku tak tahu sebab babah dia yang ambil masa balik sekolah tadi..


kisah dak Kakak pulak..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. dak Kakak kena cari kawan barulah jawabnya.. dia ni senang sikit.. jenis tak kisah.. aku pun tak risau sangat..


Sementara ada masa nak ambil dia balik sekolah sesi petang ni, sempat lagi update blog.. gambar pun tak sempat amik sebab aku terlebih excited dari anak-anak.. Maklumlah dah tukar sekolah, maka teruja tu lebihlah sikit..


sekolah anak atas bukit.. aku suka tapi panas sebab tak banyak pokok rendang..



psstt: Syukur tengok dalam account ada duit lebih..


psstt lagi: sedang survey nak beli peti sejuk.. peti sejuk sedia ada dah rosak.. uwaaaa...


last psstt: Hubby masih bertanyakan Samsung Galaxy.. hikhikhik..

16 comments:

Munnafendy said...

ooohooo si adik ni ikut peel maknye la eh? huhu

pkai la samsung galaxy note! best!

ORLANDO AHMAD said...

best nyer zaman skolah dulu :)

Lifesaver Hamzah said...

mesti dak adik akan ingat kisah kena pisau sampai besar..hehe

zulfikar hazri said...

sonoknya ingat balik kenangan masuk darjah satu.. hehehe

dak adik manja sangat tuuuuuu

Pok Amai-Amai said...

Hah? Kwn die bwk pisau ke skool ke? Sedang Masterchef Junior pun pki pisau plestik tau! Aishh!

Cik Ina Do Do Cheng said...

moh kita ke sekolah ai.tahun ni cik ina pun merasa gak ke sekolah, tinggal sorang lagi.cam cantik plak sekolah atas bukit tu, kat tempat cik ina tak jumpa lagi sekolah atas bukit : ) budak sekarang dah pandai ai, tak de nya nak nangis-nangis.

aizamia3 said...

Munnafendy:
tapi nasib baik masa hari orientasi tu je.. kalau hari2 haru dibuatnya..

sedang survey lagi samsung yang mana berkenan di hati..

aizamia3 said...

ORLANDO AHMAD:
sekarang pun merasa gak pergi sekolah tapi hantar anak2 jelah.. ;)


Lifesaver Hamzah:
kenangan di hari pertama..

aizamia3 said...

zulfikar hazri:
bukan setakat teringat dah.. rasa nak join balik pun ye.. suasana pembelajaran pun dah jauh berbeza.. ;)

tu pasal babah dia yang hantar pergi sekolah.. hikhikhik..

aizamia3 said...

pok Amai-amai:
kawan dia tak bawak pisau tapi masa cikgu dah habis kemas barang yang digunakan, ntah macam mana kawan dia boleh amik pisau.. cikgu pun tak perasan sebenarnya..

aizamia3 said...

Cik Ina Do Do Cheng:
sekolah baru dak Kakak ni memang best.. ai pulak jadi teruja.. moga dak Kakak semakin kuat berusaha untuk menjadi pelajar yang berjaya.. amin..

Irfa said...

kantoi emaknya nanges first day skolah :)

emm tgh psttttttttt gak.peti ais buat hal,mesin basuh buat hal..
serentak lak tu.huhu

ariana said...

Bila tgk hari pertama ank2 kesklh mmg terkenang zaman kita dulu ye..:)
Moga anak2 Ai dpt menyesuaikan diri disklh baru ats bukit ni..:)

Namee Roslan said...

hehe, welcome back to school untuk anak2 akak ! :D

IntaNBerliaN said...

bhayanya.. kecik2 lg dah bwk pisau g sek.. nsb xcdera teruk kan..

aizamia3 said...

Namee Roslan:
welcome back jugak pada akak selepas seminggu bercuti.. ;)



IntaNBerliaN:
member dia tu tak bawak pisau tapi pisau dari cikgu.. actually cikgu dah kemas barang2 yang digunakan tapi ntah macam mana member dia ni boleh dapat pisau tu..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...