Followers Remaja Purba

Wednesday, January 18, 2012

Dah besar rupanya dia..

Disebabkan aku yang over excited hari pertama anak-anak sekolah sampai aku lupa nak snap gambar dak Kakak dan Adik..



Terima kasih pada hubby yang amik gambar dak adik..






psstt: pagi-pagi adik merengek tak nak ke sekolah, nak tidur rumah pengasuh katanya..


psstt lagi: dak Kakak pulak 'patah kaki' katanya sebab penat naik turun tangga kat sekolah..


last psstt: aku..? masih larat memandu ke pejabat..

36 comments:

pena rozie said...

Si twin selalu terujer nak g sekolah

Kakzakie said...

Kemas dan segak adik berbaju sekolah. Baru-baru semua budak terasa letih... lama-lama mesti dia seronok.

Munnafendy said...

errr..akak dah berapa bulan dh?

rATu kEBaYA said...

hehehe.. dah mula bagi alasan ye..

Lifesaver Hamzah said...

hehehehe...sian dia..takleh tido dah kat umah pengasuh

aizamia3 said...

pena rozie:
seronok tengok anak-anak dah mula kena dunia sekolah.. ;)


Kakzakie:
dia nak serasikan mata dia kena bangun pagi.. kalau sebelum ni bangun sebab tak tak sekolah tapi start tahun dah kena sekolah.. ;)

aizamia3 said...

Munnafendy:
6 dik.. ;)


rATu kEBaYA:
sebab kat sekolah dia kena marah dengan cikgu.. hehehe..

aizamia3 said...

Lifesaver Hamzah:
pagi je.. tapi petang, puas tidurnya, kata pengasuhnyalah..

sahromnasrudin said...

kne guna psikologi cikit nie nape dia tak nak ke sekolah

IntaNBerliaN said...

hihii.. siap nk g tidur umah pengasuh..hehee

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

risya pon susah bgn pagi..tp bila dh kena air dia ok dah..

QueeN TerataI said...

ai take care tau,.. mesti semakin tak sabar nk menanti kehadirn org baru... :) hensem abg pakai baju sekolah..

Encik Suami said...

Assalamualaikum..
Ada org tak?Mintak mangap la ye..lama tak dtg umah..busy la.hehehe..
ai laik perkataan remaja puba.

Pok Amai-Amai said...

Mst larat punye! Hiks!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemmm...dah nak p sekolah ye dik...belajar rajin2 ye...

sangat ceria tngk pict adik...

Daddy Ziyyad said...

segak! hehehe

dah besar anak kan...

Kalamhati said...

mula2 dia tak biasa lg..hehe syok lg tido umah pengasuh kan..

Erani Zuhran Mohd Nor said...

seronok anak pi sekolah tapi letihnya nak siapkan depa... anyway enjoy la di sekolah

aizamia3 said...

sahromnasrudin:
yang sebenarnya dia kena marah kat sekolah.. hikhikhik.. bila dah ada 3 sekawan ni riuh mulut cikgu nak menjaga dorang ni..

aizamia3 said...

IntaNBerliaN:
pukul 6 dah kena bangun tu yang dia nak sambung tidur umah pengasuh..



QueeN TerataI:
insyaAllah.. setakat ni ok lagi walau ada ketika rasa sakit..
dak Adik nampak comel kan.. ;)

aizamia3 said...

Encik Suami:
waalaikumsalam..
a'ah.. ai pun dah lama tak singgah kat sana.. ;)


Pok Amai-Amai:
tapi tetap pergi sekolah jugak dia.. setakat ni takde lagi tak pergi sekolah..

aizamia3 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™:
sebab en. suami yang hantar.. ;)



Daddy Ziyyad:
rasa macam tak percaya anak-anak semakin membesar..

aizamia3 said...

Kalamhati:
sebab dia ada geng yang sebaya dengan dia kat rumah pengasuh ni..


Erani Zuhran Mohd Nor:
terasa jugaklah letihnya.. mana nak siapkan diri, anak2.. tapi setakat ni ok lagi takdelah kelam-kabut sangat..

Gen2Merah said...

comelnyaa... ehehe.. mmg ragam kanak2 kan.. ada je alasan malas nak p sekolah.. ekeke

zulfikar hazri said...

Manja dak adik ni. haha

Aida78 said...

mama lupa dah sbb nak dapat adik bari hik3...

AMMAR YASIR said...

Peace!!! Comel

sahromnasrudin said...

ohhh..patutlah dia tak nak ke sekolah hihihihhhh

Kazman & Sue said...

salam kenal dari kami sekeluarga...

kena carikan mood untuk mereka tu...

Huszaini Haron said...

mula mula jer nih.. nanti dah dapat kawan yg ngam.. mesti rela hati nak pergi sekolah..

Namee Roslan said...

comelnya anak akak ! :) hehe. akak kandungkan dia, beranak kan..hehe. la ni dah masuk sekolah dah. hehe :)

Daddylicious said...

mesti ada sign peace tu kan...hehe

Eera Shera said...

bese la bdk2 mls nk pi skola..sy smpi skrg mls gak nk pi klas kak hehe ;)

Faizal Harnis said...

semoga mereka jadi anak2 y baik...

Kancil 8349 said...

salam,

dah lama kancil ndak singgah ke blog kamu nie...macam dekat 2 bulan kan...hehehe...tahun depan baru anak Kancil bersekolah..tapi tadika je

Teenager Housemaid said...

kak, muka dia macam ayah dia la kak..hehe..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...