Followers Remaja Purba

Tuesday, October 25, 2011

Buah Jambu Jeruk Cameron Highlands

Dari Sabtu lepas aku teringinkan buah jambu hijau (yang dah dijerukkan tu).. aku tak tahu nak panggil nama dia apa.. Sedap kalau dapat ni.. Dulu.. nak strawberry jeruk dari Cameron.. Nasib baik dapat.. kebetulan adik member office baru balik dari sana.. dapatlah sepeket.. Kali ni nak jambu pulak..

Takde lain dah.. merengek kat hubby mintak belikan.. Nasib baik Tapah tu jauh, kalau dekat, usah cakaplah.. confirm dapat masa tu juga.. Alhamdulillah juga sejak 143 hubby masuk ICU, sekarang boleh dikatakan hari-hari ke Utara.. makanya.. mesti lalu Hentian Rehat dan Rawat Tapah kan.. kat sana ada jual buah kan.. Dan dah tentu takde alasan tak dapat nak beli kan.. Hai.. hari ni senyum ajelah aku nampaknya..

Sabar ye mak budak.. malam nanti insyaAllah pasti dapat.. ni kalau aku pesan lagi kat hubby confirm kena bebel sat lagi.. takpe-takpe.. sabar.. don’t be gelojoh ok..


Esok Deepavali.. aktiviti dah ada.. ‘GOTONG-ROYONG di TDBi’.. maka seluruh penduduk TDBi yang sekangkang kera tu nanti akan mengerah tenaga membersihkan kawasan perumahan.. Aku..? takde lain dalam kepala selain nak buah jambu itu..




psstt: Kat café ni ada jual pelbagai produk angry bird.. tengah congak bilang nak beli ke idak.. tapi kalau menang yang dak Lulu punya tu tak payah beli dah..


psstt lagi: hari ni nak kurangkan psstt.. bila kerap buat betuller zulfikar.. boleh menyembur.. hahaha..


nak jugak psstt: Hari Khamis.. pagi meeting, petang taklimat..

23 comments:

fazrulnoor said...

sedap..suke gak

mamaNoriz said...

sya penah singgah 2 kali kat Rnr tapah tu, pd say mahal gak la buah nye...huhuuu


so smenetara tunggu ni makan la jambu fresh je dulu ek...hihi

bujal X said...

jangan amalkan sudah~~jambu tu banyak pengawet dengan pewarna tiruan~~

aizamia3 said...

fazrulnoor:
dalam tak sabar kena sabar ni.. ;)



mamaNoriz:
tak pernah beli lagi buah tu.. biasanya orang bagi makan.. ;)
takpelah mahal pun.. janji dapat..

aizamia3 said...

bujal:
insyaAllah tidak.. sebab tau jambu tu bukan yang segar sebab ianya telah diawet.. ;)

kakcik said...

Petang ni tak goreng muruku ke? :)

aizamia3 said...

kakcik:
hikhikhik.. rasanya tak sempatlah kakcik.. singgah beli je rasanya..

aduh.. betul gak tu kakcik.. kalau dapat pun esok boleh makan reramai kan.. ;)

Fara said...

Jeruk strawberry? Sedap ke? Sy pnh mkn halwa je.

PinKy MoMMa said...

lalink..buah yang kaler dia ijoooo pucuk pisang tu kan..adehh ai tak leh telan..rasa semacam jer..

meh nak seruuu dak lulu kasi kamu menang hehehehe

NM02 said...

orang tua2 kata makan jambu badan jadi lemau.. entah le

pena rozie said...

Memang sedap. I like...

kayrul-shah said...

dulu g cameron tak teringin pun nak beli jambu tue..tengok memang cantik tapi tak teringin plak nak makan...

Namee Roslan said...

saya tak pernah makan lagi buah tu. nnti akak tunjuk buahnya ok!! hehe. nak cari jugak :D

miloais said...

jeruk??? tak masam ke???

tapi selera ornag yg expecting ni memang suka yg masam2 kan???
hanya jangan banyak sangat ye
tak elok utk kesihatan beb!

Kancil 8349 said...

sedap tu kalau makan time2 macam nie...hehe

siti kektus said...

masa p penang hari tu kita ada beli jeruk jambu batu tu kak. sedap. tapi yang basah lah. bukan yang kering. ( tp ada ke yg keing? hehe )

oya said...

meriah la kwsn perumahan tu..

Hanis MY said...

sedapnya jerukkk... selamat bercuti...

abghani said...

mmg best jambu tu

Gen2Merah said...

akak mengidam ye... syukurlah dapat suami yang bkorban utk isteri mencari buah jambu tu.. ehehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

jambu jeruk??? cm ne tu ek... aku rase pernah makan kut tapi xingat la rupe die cm ne.. hehe

Zulfikar Hazri said...

psssttt : lap screen...



psstttt: eh monitor ke screen ha?


psstttt : hantam je lahh.. keke

Eera Shera said...

sy tak suka jeruk

xtau la nnt bile dah jd cam akak..

haha :p

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...