Followers Remaja Purba

Thursday, February 2, 2012

Demam teruk

Kemuncak dari birthday aku baru-baru ni, aku dilanda demam selesema dan batuk yang teruk..


Ahad..
Mak sedara dan keluarga dari Melaka datang ke rumah sebab nak hantar anak daranya lapor diri di IPT di Kota Dam. Bawa pula buah rambutan dari kampung.. makan tak ingat aku.. gara-gara banyak makan rambutan terus jatuh sakit..


Isnin..
Sepatutnya aku bersama hubby hantar tapi sebab aku tak larat hanya hubby yang temankan urusan tersebut sementara aku uruskan anak-anak.

Namun demikian aku bersyukur sebab nenek dan jiran mengambil berat keadaan aku ketika itu. Terima kasih juga pada hubby sebab layan kerenah aku. Aku paksa diri uruskan anak-anak untuk ke sekolah.



DAN..
Kini aku di pejabat, berusaha untuk menyiapkan kerja yang tertunggak.. Moga segalanya berjalan dengan lancar..



psstt: Aku rasa taknak batuk sebab perut aku sakit bila batuk..


psstt lagi: Doktor bagi aku sehari je MC.. bagilah 2 hari, selamat cuti aku..


last psstt: Hujung minggu ni ada aktiviti.. moga cepatlah baik keadaan aku.. dan terima kasih pada yang wish birthday aku tempohari..

26 comments:

Pok Amai-Amai said...

Awak, jaga diri bek2. Dah sarat skg nie kan? 7 bulan kan?

kakcik said...

Semoga Allah SWT segera mengurniakan kesembuhan sepenuhnya buat Aiza. Amin.

Kakzakie said...

Jaga kesihatan dik... batuk dalam keadaan sarat lagi memang sakit perut dan dada... Kalau tahu mesti tak mahu makan rambutan itu kan... tapi dah nak jadi kenalah sabar...

Erani Zuhran Mohd Nor said...

Take care yer... jaga diri lebih dari jaga kerja yang banyak tu sebab keja akan sentiasa banyak... Get well soon

Qaseh Ziera said...

ala sian nyer....moga2 cepat sembuh yek....

Nini D.. said...

Nini pon tengah sakan batuk jugak..jenuh dah berpantang tapi pantang tengok..hihihi

moga cepat sembuh ya

Encik Suami said...

Kalau rase still tak sehat..g plak klinik lain.Untung2 dpt mc 2 hari kan?Biaselah..klu x sihat...nak buat keje pun rase tak selesa.Semoga cepat sembuh.

New Entry (>.<) Akhirnya..Aku Dapat Kau (>.<)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

moga cepat2 semboh...

Mama Ema said...

jaga diri elok2..jangan tak makan ubat tau

sahromnasrudin said...

saya doakan sdri cepat dari demam ini ya..semoga sdri sekeluarga mendapat rahmat Allah SWT

QueeN TerataI said...

bila mengandung kalau demam dan batuk ni mmg betul2 mengujikan.. semoga cepat sembuh yer... take care

pena rozie said...

semoga cepat sembuh

アヌムちゃん said...

odaijini akak..
lain kali kne mntk mc lebih dkt dokter.heee

Munnafendy said...

alahaiiii lain kali kena sorok2 rmbutan tu akak....

smoga cpt sihat ye...cian baby ngan mak baby ni

IntaNBerliaN said...

jg diri tau.. mg cpt2 smbuh spt sediakala..

Cik Ina Do Do Cheng said...

ai jaga diri elok-elok ye, awak tu pregnant, demam plak. makan ubat yang doktor suggest je tau.semoga cepat sembuh.

Nini Hartini said...

Happy belated birthday sis... sorry lama x singgah... tini pun hantu rambutan. Makan sampai tekak puas, then terimalah 2 bulan batuk tanpa henti. Hehrheh.. moga xcpt sembuh..

Gen2Merah said...

salam kak aizamia.. lama x singgah sini... semoga segalany dpermudahkan ye

zulfikar hazri said...

awal bulan lepas saya pun demam teruk. skrg dah baik dah.

Namee Roslan said...

akak jaga diri okay :) jgn lupa makan ubat.takmau biar sakit lama2 okay .

Shawn Razaleigh said...

apa2pun jaga diri dan happy blated kak :D

ady said...

skrg mmg musim kot..aku raya cina hari tu demam sampai tak leh bangun..rugi cuti lama2 Huhu

Noraim said...

semoga cepat sembuh ye sis :)

Kamsiah said...

lain kali jgn sesekali makan moktan time batuk/tak sihat..makin teruk jadinya...

Munnafendy said...

salam..

akak, sihat?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dah baik demam? :D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...