Followers Remaja Purba

Tuesday, March 9, 2021

Secara Rasminya..


Alhamdulillah..
08 Mac 2021 (Isnin), secara rasminya jawatan Guru Besar, Guru Disiplin dan Guru Kelas aku kembalikan semula kepada pihak sekolah.


Kisah hari pertama kembali ke sekolah:
Tahun 2019..
Aku hantar dak Nuha hingga ke tapak perhimpunan di dalam kawasan sekolah. Bila dah pastikan dia berada di dalam barisan kelasnya, aku terus balik. Tak pandang dah - pandai-pandailah nak berdikari. Takdenya aku nak turut serta bertunggu-tangga di tapak perhimpunan tu. Tahulah cikgu nak uruskan mereka semua itu.

Tahun 2020..
Hanya setakat di depan pintu masuk sekolah + pesanan yang sama aku titipkan.
'Nuha tahulah ibu.. berapa kali ibu nak cakap..' 

Tahun 2021..
Aku hanya hantar setakat pintu hadapan rumah je, babah dia yang hantar.
Hari kedua dan seterusnya, seperti biasa - naik van sekolah.
Hari ketiga aku pula kembali WFO. Rutin harian kembali sibuk dari biasa.

Hari pertama: 08 Mac 2021 (Isnin)
Baik je mood dia..

Sesi pagi.

Sesi petang.
Gambar kenangan haruslah ada..

Sementara itu, arahan daripada pihak sekolah yang perlu dipatuhi:
  • Murid bagi sesi pagi dan petang perlu melalui pintu pagar yang telah ditetapkan oleh pihak sekolah.
  • Ibu, bapa atau penjaga perlu menjaga jarak dan mengamalkan SOP yang telah ditetapkan.
  • Bagi ibu, bapa atau penjaga yang menghantar anak bagi sesi petang, boleh DROP & GO. Tidak perlu parking bagi mengelakkan kesesakan di hadapan sekolah.
  • Bagi ibu, bapa atau penjaga yang mengambil anak, boleh SET dengan anak lokasi yang sesuai.

Akhir sekali..
Selamat kembali ke sekolah buat semua.

#RemajaPurba: Jawatan Makcik Kantin je kekal dengan aku..

1 comment:

Warisan Petani said...

Selamat kembali ke sekolah

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...