Followers Remaja Purba

Thursday, September 15, 2016

Siapa suruh tak nak dengar nasihat..


Kisah pagi tadi dalam whatsapp group Bahagian di tempat kerja..

Tok tok tok....
Yuhuuuu....
Anybody home...
Siapa lagi yang EL atau MC hari ni ye..?
Nak catat rekod kehadiran ni..

Awak.. awak..
Nak mintak tolong dekat awak ni..
Kalau awak EL atau MC hari ni..
Kalau tak larat call.. mesej je..
Kalau tak larat mesej.. tekan button speak then speak je..
Kalau tak larat jugak..
Mintak orang lain yang berdekatan telefon on behalf bagitau ketidakhadiran awak..
Kalau takde credit.. pinjam telefon kawan..

Kalau takde kawan..
Eh!Dahlah..
Tunggu jelah memo dalaman..
Den maleh nak cakap.. biar kertas lak cakap on behalf..
Dah bagitahu dekat SINI kan.. siapa suruh tak nak dengar nasihat..


StatusHati: Sikap segelintir individu boleh menyusahkan pihak lain.


7 comments:

Dr K said...

dah la EL / MC, takde effort nak inform?

aizamia3 said...

Dah tengahari baru nak inform. Jenuhlah dok menjawab bila bos tanya.
Tunggu jelah Pengarah masuk minggu depan.

Ana Jingga said...

ayat last tu win sangat haha :)

Kaklong said...

Kot ye pun bagi la kerjasama sikit.. :/

zarul farhana said...

saya geram kalau mcm ni.... mggu lepas sebelum kilang shutdown saya dh peringat sapa nk apply cuti utk date 14/15 inform awai... senang saya nk arrange org.... start kilang shutdown saya peringat lagi... kali ketiga saya inform mmg saya akan direct inform HR potong ja gaji sapa last minute baru bg taw... xgamak nak kejam.. tapi terpaksa

Pha Is said...

hahaha.. sabar2 kak.. jangan marah, nnti cepat tua.. hehehe

Mummydearie said...

Melampaulah tu. Dahlah MC/EL, takda langsung inisiatif nak beritahu. Tapi ya juga, kalau dah MC tu maknanya memang BETUL-BETUL sakit sampaikan nak capai telefon pun tak daya ^_^

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...