Followers Remaja Purba

Tuesday, November 29, 2011

Musim Hujan..

Gotong-royong membersihkan longkang besar di kawasan perumahan TDBi. Tiada gambar aktiviti pembersihan sebab longkang tu jauh sikit dari TDBi. Takdelah ambil masa yang lama sebab ramai yang ringan tulang turun padang..

Sementara tu anak-anak ambil kesempatan main kat taman permainan, aku.. tengok jelah..



Dada langit yang dah mula gelap..


Sampai je kat pondok depan rumah, hujan turun dengan lebatnya.. Anak-anak ambil peluang.. alang dah basah.. tapi tetap dipantau oleh ibu, umi, mama dorang..


gambar kakak takde..?


Nanti aku share cerita disebalik 1 Muharram 1433.



Sekali je psstt: weekend ni ada jualan gudang Pureen kat PJ.. nak pergi ke tak.. pergi ke tak..??

23 comments:

munna said...

BESTNYA MAIN HUJAN.... SERONOK JADI BUDAK2...KLU MAK BUDAK YG JOIN MESTI KENA KUTUK

Zulfikar Hazri said...

best la u treat anak mcm ni. mcm i kecik2 dulu.. mak ayah bagi main hujan tapi bersyarat la..

so anak membesar takde lah jadi bengap manje semacm je kan :)


p/s nanti kirim bedak pureen yeee :)

Fara said...

Wah, nie kali ke bape eh main ujan? Aritu, ayahnya dah kasik greenlight...Hiks!

Apelahi, pegi je jualan gudang tu. Hehehehe!

bujal X said...

ui~~tak demam kah?

aizamia3 said...

munna:
nak dengan tak je mak budak kalau nak mandi.. kutuk.. kat area rumah akak takde sesi kutuk2 ni sebab dapat jiran2 yang baik hati.. ;)

aizamia3 said...

Zulfikar Hazri:
biasanya dorang tak dapat peluang mandi hujan.. ni sebab cuti sekolah panjang.. bagi peluang sesekali kat dorang.. ;)

cadang nak pergi.. nak bedak je kan.. hehehe..

aizamia3 said...

Fara:
ni kali kedua.. dengan diawasi oleh ai.. takut jugak kalau jadi apa2.. budak-budak bila dah seronok tak ingat apa dah.. ;)

jualan gudang tu.. tunggu respon dari en. suami..

aizamia3 said...

bujal X:
setakat ni Alhamdulillah tak demam, lepas main hujan terus mandikan dorang bersih2.. sekurang-kurangnya dapat menyelamatkan dorang dari demam @ sakit kepala..

IntaNBerliaN said...

wah.. seronoknya dia main hujan.. sekali sekala kan.. hihi

azam said...

seronok main air hujan nih....

awasi anak anda.....HEHEHE

miloais said...

best banget mandi hujan ni...

lama dah tak buat aktiviti ni kekdahnya..
tapi - udah tua bangka - harus kena maki tak hengat kendian kan???
wakakakaka

Gen2Merah said...

anak2 mandi hujan., macam seronok plak... ehehehe.. terkenang zaman kanak2 dulu

Daddy Ziyyad said...

Gelap betul langit tu sebelum hujan..

Bahaya tau duduk atas basikal masa hujan, sebab basikal tu besi, konduktor kilat yang baik..

QueeN TerataI said...

wah.. dah kerap nampaknya update blog.. penyakit ai dah berjangkit ke Queen ni

fazrulnoor said...

wah terbaeqnya main hujan

Kancil 8349 said...

seronoknya dia bermain hujan...nie buat anak lagi sayang kat mak bapa..sekali sekala boleh dibuat...kalau selalu kesian plak mereka

Kancil 8349 said...

seronoknya dia bermain hujan...nie buat anak lagi sayang kat mak bapa..sekali sekala boleh dibuat...kalau selalu kesian plak mereka

rATu kEBaYA said...

bukan dak kecik je yg suke main hujan.. ni org tua pun teruja bila basah sikit.

sahromnasrudin said...

uma mak saya hampir nak banjir kat jalan hampa...uma mak saya agak rendah cikit huhuhuhuhuhh...

bila air byk, ular air pun byk kua huhuhhuhhh

aizamia3 said...

Daddy Ziyyad:
terima kasih atas ingatan, insyaAllah akan kuingat agar tidak berlaku lagi..

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
itulah rezeki.. hari tu Queen jugak yang nak.. akhirnya dapat.. syukur..

aizamia3 said...

sahromnasrudin:
itulah.. jalan lepas Masjid At-Taqwa tu dorang tengah betulkan longkang besar tu tapi lambat sangat projek tu nak siap.. huhuhu..

Namee Roslan said...

seronok lah dia main hujan. hehe. nnti demam pulak. skang musim hujan .kesian yg smpai banjir tu :(

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...