Followers Remaja Purba

Thursday, February 24, 2011

Makluman penting untuk lepasan STPM 2010




Tahniah kepada anda yang mendapat keputusan memberansangkan dalam STPM 2010. Sekiranya anda berhasrat untuk melanjutkan pengajian, adalah AMAT digalakkan menyemak senarai program yang diakreditasi Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) di mana anda bolehlah merujuk di SINI.


Pilihan di tangan anda, semaklah terlebih dahulu sebelum membuat pilihan.

entry khas untuk Hanz ZeroHanz

Tadi aku dikejutkan dengan tag dalam mukabuku dari Hanz ZeroHanz pasal ni:




Aku ingatkan dia ni memain tapi bila dah ramai yang reply, aku nampak yang dia ni serius hinggakan dalam blog dia pun ada dinyatakan. Sungguh tak kusangka - baru nak kenal, baru nak manja2...


Tapi, macam mana pun terima kasih kat Hanz sebab buatkan Header aizamia3 tu. walaupun baru kenal tapi meninggalkan kesan yang mendalam. Moga berjaya dengan bidang yang akan diceburi dan ingat-ingatlah kami walaupun tak kenal mesra… Ikhlas dari MMI


Nota:
boleh tak jangan deactivate untuk semua channel Hanz... janganler buat keputusan macam tu, nanti mesti ramai yang rindu nak kena sakat.







Tuesday, February 22, 2011

PPUM lagi

Pagi tadi ke PPUM.

Tempat macam biasa:
Bahagian Pemulihan Anggota Badan cuma kali ni jumpa Lily balik sebab Puan Faridah tu dah selamat bersalin 12hb. lepas (baby girl, bersalin kat Pusat Perubatan Al-Zahra, Bangi), amik, siap bagitau detailnya.

Kali ni ramai pula budak praktikal layan ammar, lagilah dia suka tapi nasib baik hubby tak ikut sekali, kalau tak... hahaha...

Rutin biasa setiap kali ke tempat ni, beberapa alat untuk digunakan. Respond ammar macam biasa, bertambah-tambah suka.


Next appointment: 17 Mac 2011 (tak sampai sebulan dari sekarang)

Sunday, February 20, 2011

makan time

Anak-anak paling happening dapat mandi-manda dalam 3 buah kolam kat depan rumah, nasib baik aku sabarkan diri dari turut sama join diorang. Nak pulak hari tengah panas + angin sepoi2 bahasa.

Cerita + gambar yang sama so layan je kat SINI

pagi yang hening

Pagi yang tenang tanpa gangguan, alah... ni pun sebab dah diganggu terus tak boleh tidur.
Wahai mata tidurlah dikau, kesianlah pada diriku ini yang tak cukup rehat, siang nanti nak buat senaman mulut membebel kat anak-anak.


Mood: masih terkebil-kebil sambil layan mukabuku yang tiada kesudahannya. Oklah, aku nak out dulu, esok aku nak belog walking pulak.

Saturday, February 19, 2011

terima kasih Hanz ZeroHanz

ucapan:
terima kasih en Hanz ZeroHanz sebab sudi terjah belog ni dan watkan header tu.
Bila kira si kecil yang riang gumbira kat header tu macam mendoakan ada anak seramai tu... wink wink...

Friday, February 18, 2011

Thursday, February 17, 2011

BLOGLIST FAIZAL FREDLEY DOT COM



SAYA NAK JOIN BLOGLIST NI...

Kepada yang nak memeriahkan alam maya ni, mai ler JOIN, aku suka nak share benda baru yang aku tahu kat orang yang tak tahu walaupun aku bukannye tau sangat pun. Tak salah nak cuba asalkan tak menyusahkan orang lain... tak suke tak apa, aku ok aje...

SAYA PUNYAI 500 - 1000 FOLLOWERS




kali pertama ni, macam seronok pun ada, cuba nasib... mana tau lepas ni ramai followers...


Kalau ada yang nak join, caranya ialah:

1.Letak header BEN ASHAARI blog

2.TAJUK: SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS. dan linkkan ke entry ini...

3.Tinggalkan url entry blog korang tau... bukan url entry aku...


Sekian, adanye...

pagi tadi

Pagi: biasa jalan dah memang sedia jem (roti lupa bawak lak)...
Tetiba tgk ada accident (tu normal kalau dah pandu kenderaan atas jalanraya)... yang tak best pada pandangan mata aku (tak tauler korang):

yang melanggar: mamat negro (dalam kereta tu ada 3 orang)
yang dilanggar: perempuan melayu (dia sorang)

Kereta akak tu (tengok pada sepintas lalu sebab aku tengah pandu kereta masa tu), takde pape, aku rasa calar je kat bumper belakang dia. Beria-ia mamat2 negro tu bincang dengan akak tu, aku rasa dorang tak berani nak 'act' lebih pada akak tu sebab jalan jem, pastu area tu dah tentu mana ada negro.

Aku yang memandang pada situasi tu berharap sangat ada yang tolong akak tu incase kalau mamat negro tu kerek dan harap-harapnya takdelah masalah besar pada akak tu.

Ok, itu je berita untuk pagi ini, dah pergi buat keje, bos dah pandang2 tu...

Tuesday, February 15, 2011

Maulidur Rasul

Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1432.


Hari ni aku cuti. Jadi, aku ada banyak masa untuk menghabiskan sebuah lagi novel yang aku pinjam minggu lepas.


HARGA SEBUAH CINTA (keluaran ALAF 21)

Sinopsis:
Kenapa setiap kali hati berdetik meminta bahagia, kita harus membayarnya dengan titis airmata?
Cinta Fea bersama Arman tidak kesampaian. Segalanya menjadi kenangan yang menyakitkan buat Fea. Sejak itu, terasa sukar sekali dirinya meraih bahagia.
Perkenalan Fea dengan Zura membuka ruang untuknya mengenali Ikmal. Lelaki itu punya segalanya. Namun, persahabatan itu jugalah yang menyebabkan hatinya kembali berdarah. Dia mendapat tahu bahawa Zura adalah kekasih baru Arman.
Keadaan menjadi genting apabila Arman berhasrat ingin merawat cinta mereka yang telah lama terputus. Lantas, lamaran Ikmal dianggap penyelamat untuk Fea keluar dari kemelut itu. Malangnya, memilih Ikmal ternyata bukan jalan penyelesaian. Sekali lagi dia diuji sehingga hampir-hampir dia terhenyak duduk tidak berdaya.
Dalam kekalutan, Zhafir tiba-tiba menawarkan diri atas nama pengorbanan kerana bagi Zhafir, Zura lebih berhak memiliki cinta Arman. Fea keliru. Andai perkahwinan mereka berlandaskan pengorbanan, kenapa Zhafir sanggup jatuh miskin semata-mata untuk mendapatkan haknya sebagai suami?
Ada apa pada gadis biasa sepertinya sehingga banyak hati yang harus terluka?


Akhirnya, aku berjaya menghabiskan kedua-dua novel ini. Cerita yang menarik. Aku bagi bintang 4/5.

Monday, February 14, 2011

Percubaan berjaya

Dalam keadaan sakit gigi aku berjaya juga menghabiskan sebuah novel:

HATI BILA CINTA

Sinopsis:
Dua-dua tak sebulu. hari-hari kerja mereka bergaduh saja. Macam anjing dengan kucing. Boleh ke si dara dan si teruna ini hidup bersama?
Tetapi dalam benci ada cinta. Mulut kata benci, hati kata cinta.
DZ tak mengalah walaupun berkali-kali dia ditolak. Pelbagai cara dibuat untuk memastikan si dara jatuh ke tangannya. dendam sudah bertukar menjadi rindu dan sayang.
Bagi Fenn, cintanya sudah berkubur bersama jasad lelaki yang paling dicintainya. Tapi siapa yang mampu mengelak kehendak Tuhan. Sekuat mana mindanya menolak, sekuat itu jugaklah hatinya menarik DZ ke dalam jiwanya.
"Cinta Iqram Dzulqarnain hanya untuk Nur Fazreen."
Mampukah Nur Fazreen juga mengungkapkan kata-kata yang sama?

Best... Novel dari Kaki Novel yang tak rugi baca... Aku bagi credit 4/5.


Manakala lagi sebuah malam ni baru nak baca.

NOTA:
Masih sakit gigi sehingga kini walaupun dah 2 kali jumpa doctor.

Friday, February 11, 2011

Percubaan dihujung minggu

Saje nak share...

Novel ni bukan aku punya tapi aku pinjam dari library office aku. Novel terbaru, kira aku orang pertama yang 'sambar' dulu buku ni. Memandangkan buku ni baru dibeli oleh pihak library office, jadi dengan murah hatinya weekend ni aku akan balut novel-novel ini. Jadi tunggu jelah apa kesudahannya.






UPDATE:
Tak payah tunggu weekend, sampai rumah dengan semangat yang berkobar-kobar terus balut buku ni walaupun hanya kepunyaan library office ku. Tapi dapat balut satu jelah.


Sunday, February 6, 2011

CNY 2011

3 - 6 Februari 2011 (Khamis - Ahad)

4 hari cuti:
Takde aktiviti menarik nak aku share.
Memandangkan aku dah lama tak kemas rumah, jadi cuti 4 hari ni aku gunakan sepenuhnya untuk kemas rumah. Dari pintu pagar depan sampai pintu pagar belakang dibantu oleh hubby dan kakak Irah.

Hehehe... Baru puas hati tengok keadaan rumah dah lawa dan bersih, cuma tang dinding kat ruang tamu je tak dapat diselamatkan. Si adik cuba membuat hiasan agar dinding rumah ibu dia cantik. Huhuhu...

Dah beberapa hari aku tak update blog gara-gara leka dengan mukabuku. No idea setakat ni.

Hari terakhir cuti:
si adik ajak ke taman depan rumah, bab ni aku agak liat sikit sebab panas. Hehehe... Tapi budak-budak ni tahan betul, habisler kakak Irah hitam. Lagi best kakak Irah sorang je perempuan dalam lingkungan budak-budak seusia dia. Kesian pulak dia takde kawan perempuan.

Ok, aku nak stop dulu nak layan kerenah anak-anakku ini, biasalah bila dah berjumpa bermain ramai-ramai ni mulalah nak bergaduh... Ni yang lomah ni...!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...