Followers Remaja Purba

Friday, January 28, 2011

try cuba test uji = hasilnya

Kali pertama menggunakannya.
Terima kasih ye K.Nita sbb ajar... hehehe...


Posted by Picasa


gambar kenangan di SMKTDH. Hari-hari terakhir bergelar pelajar sekolah menengah.


Nota: upload sikit je, saya budak baru belajar.

28 Januari 2011

Alhamdulillah... masih kuat dalam urusan seharian walaupun hari ni suara dah serak-serak ella tapi bersyukur kepadaNya. Terima Kasih Ya Allah.

Terima kasih juga kepada hubby, anak-anak, mak & family serta kawan-kawan yang wish dan bagi hadiah.

Speechless...

Terima kasih... sayang korang... muaahhh2...


Nota: hurm... suara masih belum okey sejak hari Selasa.



UPDATE:

terima kasih pada k.Yanz.


tukang perabihkan - kakak dan adik.

Tuesday, January 25, 2011

Maybank YSL P.J

Pagi tadi, on the way balik ke office, Noorul perasankan yang kereta Perdana V6 ni tak tutup tingkap (owner tak sedar agaknya terus kunci pintu) dan kebetulan ada 2 orang mamat ni berlegar-legar di sekitar kereta tu. Kami memang dah tak sedap hati masa tu, ikutkan hati nak balik office je tapi atas dasar tak sampai hati punya pasal aku decide bagitau guard bank tu dan Noorul tunggu kat V6 tu.

Pakcik guard tanya kereta apa? Dia cakap tu kereta bos dia bila aku sebutkan no. kereta tu. Oklah dia ambil tindakan segera dengan bagitau bos dia bila dia tengok sendiri kereta tu dan mamat 2 orang tu terus blah bila tengok aku bawak skuad penyelamat.

Dipendekkan cerita, kereta tu dapatlah diselamatkan dari niat tak baik mamat 2 orang tu. Tak terfikir nak ambil gambar mamat2 tu sebab dorang tu boleh dikatakan ada rupa tapi tak seindah rupa.


Nota:
Takde angpow ke tak pun limau sekotak ke? Hehehe...
Jauh sekali nak harapkan balasan cuma tolong atas sesama insan.

layan mukabuku

Kebelakangan ni macam liat je nak update blog tapi takdelah leka nak layan mukabuku tu cuma takde cerita terkini. Cheh! Macam artis lak. Dipendekkan cerita, belum ada cerita nak dikongsi.



Nota jari: menunggu 28 Januari...

Saturday, January 22, 2011

ganti waktu sekolah

hari ni aku uruskan kakak Irah ke sekolah, kena ganti waktu sekolah sempena Cuti Raya Cina nanti. Aku pulak berumahtangga sekejap kat ruma pengasuh - gara-gara kena tunggu waktu persekolahan habis petang nanti.

Tuesday, January 18, 2011

check up di PPUM: Faridah

Kali pertama untuk tahun 2011:

Lokasi: Bahagian Pemulihan Angota Badan, PPUM
Pegawai bertugas: Pn. Faridah


Pn. Lily tidak lagi menguruskan kes ammar kerana beliau telah ditugaskan untuk bahagian lain dan sesi kali ini dikendalikan oleh Pn. Faridah. Disebabkan tidak biasa, ammar kelihatan malu-malu pulak tapi bila dah dapat apa yang dihajatkan terus 'hyper'. Sesi berjalan seperti biasa cuma tukar orang je.


Next appointment: 22 Februari 2011

Monday, January 17, 2011

kali pertama berjauhan

Kali pertama aku berjauhan walau hakikatnya berdekatan. Sedih di hati usah cakaplah, belum jauh aku pandu keluar kg, dah menitik airmata. Tapi kukuatkan hati, yelah kalau asyik menangis macam mana pulak nak pandu kereta.

Kakak dah menangis bagai taknak kena tinggal tapi pengasuh suruh aku balik tak payah pandang2 lagi dah. Belum jauh aku dah call pengasuh tanya keadaan kakak. Sekejap tadi je dia nangis tapi ternyata aku memang tak kuat nak hadapinya.

Sedih usah cakaplah, teramat jarang aku tinggalkan kakak dan adik tapi buat masa ni biarlah kakak dok kat 'asrama', kalau agak2 tak ok, bawak je balik Meru macam biasa.

Esok nak ke PPUM, appointment untuk adik. Oh!Hati... Sabarlah dikau...!

Nota jari: Masa taip ni kutahankan dari keluarnya airmata.

Saturday, January 15, 2011

Mediviron Setia Alam

Pagi tadi temankan hubby ke Klinik Mediviron Setia Alam gara-gara semalam jatuh kat branch Sungai Petani. Kakak Irah dengan adik main mainan dalam klinik sementara tunggu hubby jumpa doctor.

Nak jadikan sebab, ammar jatuh telentang masa main, tengok luka lama dia berdarah balik. Memanglah nasib baik masa kejadian dalam klinik lagi. Nasib baik luka tu takde apa-apa, tak perlu jahit, walaupun sikit tapi aku tetap risau, memang tak sangka boleh berdarah balik, sebab luka lama tu belum ok sepenuhnya ke?

Sekarang kat rumah, aku dah mula rasa tekak perit, selesema + batuk sejak pagi semalam, mata pulak dah berat nak tidur.

Thursday, January 13, 2011

ambil no. kereta?

Tiada gambar.

Pagi tadi, nak sampai kat office, aku nampak sorang auntie (takdelah tua sangat) berdiri kat tepi jalan berhadapan Tujuh Sebelas (Seven Eleven) sambil memandang ke arah jalan dengan memegang kertas dan pen.

Mula-mula aku tak perasan, cuma nampak macam dia nak melintas, tapi bila dah makin dekat, tak nampak pulak gaya nak melintas, rupa-rupanya dia sedang menulis sambil memandang kenderaan yang lalu di depan dia.

Aku tunjuk pada hubby apa yang dia tengah buat. Hehehe... gelak aku tengok gelagat dia.Agak-agak dia nak buat apa ye dengan nombor yang dia ambil tu? Mana-mana kereta yang lalu depan dia, mesti dia cepat-cepat salin no. kereta tu.

Hai... macam-macam yang kita boleh buat andaian dengan hanya melihat atas perbuatan tu kan?

Nota: sedang senyum teringat kisah pagi tadi.

Thursday, January 6, 2011

Dah mula kerja dah

Pagi:

Hujan lebat dari rumah ke pejabat.

Dalam perjalanan ke sekolah, masih sempat berkira-kira nak hantar adik dulu ke atau kakak? Akhirnya aku buat keputusan hantar kakak dulu. Jalan jangan cakaplah, arah ke P.J sesak teruk dari pelbagai arah. Nasib baik juga aku tak perlu jalan jauh dari sekolah kakak untuk hantar adik ke rumah pengasuh.

Pagi yang agak kelam-kabut bagi aku sebab ni hari pertama aku uruskan anak-anakku sendirian memandangkan hubby pun mula kerja hari ni.

Monday, January 3, 2011

Hari Pertama Sekolah

Alhamdulillah berjalan dengan lancar.

Pengangkutan: Ok clear dah ada, dalam minggu ni akan jumpa person in charge.

Sekarang dalam perjalanan balik ke rumah, hubby yang pandu kereta, ni yang sempat buat catatan sikit.

Tak sabar nak sampai rumah sebab lencun kena hujan, lencun sebab peluh, dah ada macam-macam bau aku rasa.

Tak sabar nak berehat.

CUTI: aku apply the whole week tapi rasanya 2 3 hari je kut aku cuti uruskan kakak Irah.

Sunday, January 2, 2011

Selamat Ulangtahun ke 7

Semalam 01 Januari 2011, genap 7 tahun aku melayari bahtera bersama family ku sayang.

Hadiah? 3 minggu awal aku dah dapat hahaha, tak surprise dah.

Petang semalam hubby kena ke Kota Bharu gara-gara minggu depan nak cuti panjang.

Malam:
Aku sibuk dengan buku sekolah kakak Irah.

ESOK:
Aku akan bercuti panjang untuk urusan sekolah anak. Moga segalanya berjalan dengan lancar dan tenang.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...