Followers Remaja Purba

Monday, May 31, 2010

Pulau Mutiara

28 – 29 MEI 2010 (Jumaat & Sabtu)

Aku ke Pulau Pinang tumpang ‘143’ hubby, kali ni aku memang nak ikut. Sementara tunggu hubby settle urusan di tempat kerja dia, aku dengan anak-anak bertunggu-tangga di rumah mak aku. Time hubby suruh aku datang kat tempat kerja dia, enjin kereta tak mahu hidup pula dan nasib baiklah keretaku terletak elok depan rumah mak.

Memandangkan perasaan membuak-buak nak ikut temankan hubby, terpaksalah hubby minta botak pak itam datang tolong tengokkan kereta, confirm tak boleh buat apa-apa. Botak Pak Itam yang tolong hantarkan aku dan anak-anak ke 143.


Pagi:

Laluan terowong menuju ke utara.


adik yang teruja nak ambil gambar


Member aku bagitahu celebrate Wesak sampai ke Penang, hahaha.Ni nak jalan rayalah ni. Lepas settle urusan di Penang, cadang nak singgah makan pasembor tapi tersilap jalan terus menuju ke laluan jambatan Pulau Pinang balik KL.



perjalanan balik.


Lewat malam, hubby dengan along pergi ambil kereta kat rumah mak. Aku dengan anak-anak dah lena+nyenyak tidur keletihan.

Thursday, May 27, 2010

pagi tadi di PPUM

Ammar ketika di Bahagian Pemulihan Anggota Badan, PPUM





Esok cuti umum - WESAK DAY.

Tuesday, May 25, 2010

weekend yang memenatkan

21 – 23 MEI 2010 (Jumaat – Ahad)

Jumaat:
Hubby minta aku tunggu sekejap di rumah pengasuh sebab nak balik sama malam ni tapi memang lewat sesangat sampai rumah.


anak-anak yang kebosanan tunggu hubby.


Sabtu:
Hubby ajak teman ke Alor Setar, aku malas nak ikut tapi tak sampai hati pula sebab hubby baru balik dari Ipoh dah kena ke Alor Setar pula. Kesian pula takde orang nak teman. Sementara nak tunggu hubby balik, aku bagi peluang kat anak-anak main air depan rumah.


Aksi anak-anakku.


Akhirnya dapat juga aku ikut ‘143’ hubby. Perjalanan jarak jauh yang membosankan dan memenatkan, tiada gambar menarik sebab bateri hp habis dan charger pula tak berfungsi.


Lepas ambil gambar ni terus bateri hp habis.


Akhirnya, kitorang selamat sampai di rumah, penat juga sebab perjalanan jarak jarak dan memakan masa.

Wednesday, May 19, 2010

berita ringkas + rumusan = ?

Malasnya nak update blog.

Baru-baru ni kakak Irah dan Ammar baru baik dari demam panas sampaikan kakak Irah dapat mc 2 hari doc bagi.

Dalam pada tu anak pengasuh masuk hospital kena operate sebab patah tulang bahu gara-gara accident.

Semalam pula aku exam di Serdang, aku yakin boleh lulus tapi tak naklah over confident taku frust lagi.

Kisah lain: hubby dah mula round Malaysia dengan '143' dia. Ammar dah rasmikan baru-baru ni. Status terkini aku - weekend wife.

Itu je nak cerita.
Malas tahap ultraman, batman, spiderman, kluangman, kubungman dah ni.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...