Followers Remaja Purba

Monday, November 30, 2009

Hari Raya Aidiladha

27 NOVEMBER 2009 (Jumaat)

Pagi:
Singgah rumah mak di P.J, sebelum balik mak sempat bekalkan rendang ayam, yummi sedapnya.

Hubby ajak singgah Tesco sebab hubby nak masak rendang petang ni. Aku separuh hati sebenarnya sebab penat.

Lepas dah membeli apa yang patut, kakak Irah bagi idea yang brilliant punye:
“ibu… apa kata kita makan pizza, tak lama kakak tak makan (perkataan asal - dah lama kakak tak makan)” hubby turutkan aje permintaan dia tu, lagipun jarang makan.


di Pizza Hut



antara gelagat anak-anakku



Petang:
Cadang nak balik kampung tapi memandangkan masing-masing dah tak larat (nak buka mata pun rasa berat, apatah lagi nak pandu kereta), maka terpaksalah batalkan, lain kali jelah kita balik kampung.

Wednesday, November 25, 2009

Bahagian Pemulihan Anggota Badan lagi

24 NOVEMBER 2009 (Selasa)

Petang:
Bawa ammar ke Bahagian Pemulihan Anggota Badan, PPUM, appointment dengan Lily.

Antara gelagat ammar

Sempat lagi makan anggur dulu.



Kat sini tak payah tunggu lama sebab memang ikut waktu temujanji yang ditetapkan. Masuk je dalam bilik tu, ammar dah tunjuk almari tempat simpan barang-barang yang biasa dia gunakan. hehehe.

Tuesday, November 24, 2009

Balik Meru

22 NOVEMBER 2009 (Ahad)

Pagi:
Ikutkan hati malam nanti baru nak balik Meru tapi hubby pula nak pergi kenduri kahwin member dia maka kenalah balik awal.

Sempat singgah beli buah binjai/kemang - sekilo RM8.00, aku cuma ambil 2 biji pun dah RM4.00, hubby cakap makan habiskan jangan membazir mahal ni.


Hubby pun tak kenal buah ni malah tak tahu pun nak makannya macam mana


Tengahari selamat sampai rumah, nak pergi pula kenduri.

“ibu ni baru smpai rumah dah nak keluar balik, kakak nak tengok kartun pun tak dapat” dia pun dah pandai mengomel sekarang, macam ibu dia.



Petang/Malam:
Akibat dari kepenatan melampau hari ni, aku dengan anak-anak rehat je, hubby sibuk kat dapur mengerjakan ‘periuk kera’ yang kitorang ambil sikit kat rumah Pak Busu, masak pulut dalamnya.



periuk kera yang dah dibersihkan.


Monday, November 23, 2009

Balik Kampung

21 NOVEMBER 2009 (Sabtu)

Plan asal nak balik malam Jumaat tapi hubby kena kerja hari Sabtu. Lepas habis kerja kitorang balik kampung sebab Pak Busu order barang khas dari Meru untuk kenduri kahwin anak buah dia.


Petang:
Sampai Seremban aku minta hubby ikut jalan lama, boleh cuci mata. Sempat singgah beli cendol. Cendol Leman Dawi.


Payung beroda


Malam:
Selamat sampai kat rumah Pak Busu, diorang ajak ke rumah pengantin aku bagi alasan penat dan lagipun seganlah.

Cadang nak rehat tapi hubby kata dia lapar, hubby ajak ke Pangkalan Balak makan kat sana.




Malam lena sebab dah kekenyangan

Friday, November 20, 2009

Birthday CHEM

20 NOVEMBER 2009 (Jumaat)

Birthday dia ni esok tapi kitorang buat awal sehari



Moga dirimu sentiasa dilindungi, dirahmati, diberkati-NYA… amin.


Nota:
Kitorang tak beli kek tapi KFC dan kebetulan kekurangan ahli. Nak ajak dia makan pizza, kesian pulak dalam keadaan macam tu but anyway moga ceria selalu.

Wednesday, November 18, 2009

Kali pertama?

17 NOVEMBER 2009 (Selasa)

Akhirnya, hampir 2 bulan tertanya-tanya, nampaknya aku dah boleh mula beranganlah.




Nanti aku ambil gambar yang lagi BESAR PUNYA.





UPDATE:

Ini dia - BESAR PUNYEEEE


anak-anakku teruja

Monday, November 16, 2009

Majlis Penyampaian Hadiah PASTI

15 NOVEMBER 2009 (Ahad)

Sampai di Dewan tempat bermulanya Majlis Penyampaian Hadiah PASTI dekat 8.15 am, takdelah lewat sangat rupanya.


kakak Irah di atas pentas

Sepanjang berlangsungnya majlis tersebut, nasib baik ammar tak meragam sangat. Kebetulan hubby kerja jadi aku je bersama anak-anak.

Lewat petang hubby minta aku masak, rupa-rupanya Botak tok Tam yangg hantar dan ada pula habuan untuk dia - souvenir dari Terengganu.

Berita gembira - good news

16 NOVEMBER 2009 (Isnin)


Aku macam biasa rutin harian.
Hubby buat medical check up - syarat wajib.

Tuesday, November 10, 2009

Monday, November 9, 2009

Psss... Nak tau cerita tak?

(emel: Tue 27/10/2009 8:18 AM)

Pagi tu aku dapat emel mengenai cerita ni.

Salam…
Korang..
Nak tau cerita tak?
Tergempar nie…
Walaupun lom dapat persetujuan daripada tuan punya badan..akk still nak cerita jugak…..
Cenggini….
si A to Z…
Korang kenalkan,…hehehe..
Dia nie..cuti…hari tuh kata cuti smpai selasa jer..tapi dia kata nak sambung cuti…
Korang tau ke sebab hape…
Hehehehe…sajer wat suspenderrr…

Cam nie….
Walaweiii…..gempaq nie…
Di Isytiharkan…dengan rasmi nyer….dak A to Z tuh…..
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X

Dia amik baby angkat…..
So cuti tuh untuk proses dokumen bagai2 arr…
Dia hepi sesangat walaupun bukan ank sendiri…
Bukan dia jew…I pulak yang ter’over’ x-cited….hehehe…

Dia tak bagi I heboh2…tapi I rasa I nak share ngan korang sebab selama nie…
bile kiter bergembira dapat baby dia pun tumpang hepi sekaki kan…
so I rasa kiter leh share kehepian dia tuh bersama….

So ini tau2 kiter je lah ekk….jangan heboh2 kat orng lain ekkk….sebab I bagitau u all nie tanpa persetujuan dia……kiter doakan yang terbaik untuk dia….

I rasa nak beli something kat dia…
ada sesape nak join share beli hadiah ke?
Kalau ada bagitau I ekkk…..

***************************

hurm… nih antara respond yg diterima…

I pn truja & tmpng eppy gaks….
Ye arrr….
Klau ade cdngn nk bwt collection…I pn nk joint skali…..
k.L pn dh msk opis……..

***************************

Yup betul tu…
Klu antara kite ada yg ngandung n bersalin dia ikut join g melawat…
Klu ada anak yg sakit @ kite sakit dia ikut melawat…
I pun rasa teruja… mesti best kan…

I ikut je… asalkn semua org happy…
Nih baru dgr cite belum g tgk bb tu lg…

Agak2 bile kite leh melawat bb tu pulak ek…
Mklumler selama nih aty dok tgk bb kite… mesti dia lg teruja dari kite kan kan kan….

***************************

Ada lagi komen2 tapi aku dah terdelete pula. Anyway, aku and the geng memang teruja pasal cerita ni.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...