Followers Remaja Purba

Thursday, October 29, 2009

tempat biasa di PPUM

27 OKTOBER 2009 (Selasa)

Petang:
Hubby jemput aku di office, pergi lunch baru ambil ammar bawa ke PPUM bersama dengan kakak Irah - senang lepas tu terus balik Meru.

Di Bahagian Pemulihan Anggota Badan, PPUM.


antara gelagat ammar semasa sesi latihan



kakak Irah pun turut sama leka


NOTE:
mainan tu semua bukan sekadar mainan tapi untuk sesi latihan untuk tangan ammar.

Hari kedua & last day

24 - 25 OKTOBER 2009 (Sabtu & Ahad)

Sepanjang hari sibuk dengan kursus yang dihadiri. Pelbagai input output sepanjang kursus, menarik & ada masanya sampai sakit urat perut gelak, hilang sekejap masalah yang ada.


team aku


aktiviti berkumpulan


Inilah hasilnya - 1 masuk 2 keluar.



Aktiviti ini pula memerlukan setiap ahli tak boleh bercakap, kalau nak tanya mesti guna bahasa isyarat @ tulis atas kertas yang disediakan dan hasilnya fasilitator baca setiap apa yang kitorang tulis atas kertas tu, sampai sakit perut kitorang gelak - memang kelakar.



Urusetia - En. Rafizi


hari terakhir sebelum pulang, sesi bersama fasilitator.

Wednesday, October 28, 2009

Hari Pertama Kursus

23 OKTOBER 2009 (Jumaat)

THARI/PETANG:
Lepas check in kitorang terus pergi makan - lunch time. Memandangkn kursus pukul 5pm baru mula so 'check in' dulu kat Pekan Kuah, shopping. Aku sempatlahbeli kain batik, kain pelikat dan juga coklat (tak sah kalau tak beli coklat), takde banyak cukup sekadar untuk anak-anak dirumah. Lagipun eco+no+money, lebihnya aku cuci mata bagi clagi lear.


dalam lif hotel


Dah penat belum habis rehat maka bermulalah kursus.


Pembahagian kumpulan - 2 team sahaja.


Ni baru pembukaan, lepas makan, aktiviti kedua bermula - habis pukul 10pm. Ok stop dulu. belum rajin nak edit2 cari idea.

Monday, October 26, 2009

Langkawi Island

23 – 25 OKTOBER 2009 (Jumaat – Ahad)

Ini baru intro semasa di Langkawi hari tu. Kisah sepanjang berkursus akan diupload kemudian, tengah pilih gambar sebab banyak sangat.


Selamat mendarat di Pulau Langkawi


diruang bagasi


wajah-wajah kepenatan di Lobi Hotel


Sempat cuci mata sebelum bermulanya kursus pada sebelah malam nanti


macam mana pergi macam tu lah balik besarnya beg


on the way nak balik K.L


gambar selingan je.

Friday, October 23, 2009

Pagi sebelum gerak

23 OKTOBER 2009 (Jumaat)

Sebenarnya perasaan bercampur-baur ni, hubby pula ke Terengganu jadi anak-anak aku terpaksa hantar ke rumah pengasuh, InsyaAllah semoga tiada apa-apa sepanjang aku di Langkawi nanti.

Thursday, October 22, 2009

Langkawi

Esok aku fly to Langkawi Island kerana berkursus dan ini kali pertama aku terpaksa tinggalkan anak-anakku di rumah pengasuh memandangkan hubby turut sama outstation.

Monday, October 19, 2009

Jamuan Hari Raya 8th Floor opisku

19 OKTOBER 2009 (Isnin)

PAGI…
Tolong-menolong sebelum majlis bermula.

Apa yang penting?
K.E.R.J.A.S.A.M.A… mkn.. mkn… mkn…


antara juadah secara 'pot luck' dari office mate aku.

Antaranya:
Lemang, sate Haji Samuri (aku suka sambal dia), Laksam, rendang ayam, nasi impit, kuah kacang, nasi tomato, masak lodeh, spagetti, daging masak hitam, sambal ikan bilis, kuih-muih, sagu mata, kek, puding caramel, buah-buahan, air koktel.




kami menunggu Prof. Zita untuk bersama-sama meraikan Jamuan Hari Raya, terima kasih Prof. sudi datang memeriahkan suasana.


masa makan



Selepas makan, acara packing dan mengemas.


Menu terakhir aku - laksam (sebenarnya aku tak reti makan laksam ni, tu yang tukar kepada sambal ikan bilis)


Memang sedap dan best cuma kurang happening sebab ramai bos-bos takde, ada lawatan tapi tetap menarik sebab makan free.

weekend

18 OKTOBER 2009 (Ahad)

Petang:
Braya di rumah kak Zie di Puchong. Sepanjang perjalanan, anak-anak tidur keletihan dari pagi leka main.


merajuk kena tegur


Ammar yang lasak, kakak Irah pula leka dengan magnet kat peti sejuk k.Zie, jangan bawa balik.
kenangan dulu menggamit memori, mainan kucing k.Zie diambil oleh kakak Irah dan tertinggal kat rumah depan k.Zie, kebetulan masa tu open house umah k.Zie & jiran tu (rumah member hubby) dan terus bertukar hak milik, sorry ye k.Zie.


kakak Irah sedang 'mencangkul' atas tanah 'sekangkang kera' k.Zie.


pokok daun kunyit k.Zie gebus2, like owner nya. Hubby aku cakap ulat tak larat nak panjat rumah k.Zie.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...